Nyhet

”Vi tror på unga människor och vill att de ska tro på sin egen företagsamhet”

Skrivet av Camilla McQuire den 16 oktober, 2018

Onsdagen den 10 oktober gästades Mat & Prat av ett härligt gäng från Ung Företagsamhet. Gästerna bjöds på en riktigt energisk presentation om vad ung företagsamhet gör. Ida Thorell och Petra Baastad framförde inte bara en vanlig presentation, de inspirerade alla närvarande i UF-frågan.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 utbildar de gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar de även med entreprenörskap på grundskolan.

Forskning visar att de personer som drivit UF-företag på gymnasiet oftare startar eget företag, tjänar bättre och har lägre arbetslöshet än andra.

Den som driver UF-företag utvecklar förmågor som inte bara har med företagandet att göra. Samarbete, muntlig kommunikation, planering, ansvarstagande och självförtroende är färdigheter som de flesta elever säger att de utvecklar under sitt UF-år.

UF Partnernätverk i Karlskoga

UF vill stärka sitt arbete i Karlskoga och efterlyser nu partner i näringslivet som vill vara med och stödja detta arbete. Så här skriver regionchef Ida Thorell i ett mail till oss efter Mat & Prat:

Tack för senast när vi sågs på Mat och Prat! Vi är väldigt glada för all fin respons vi fick efteråt och är oerhört rörda över att så många blev inspirerade av det vi brinner för och jobbar med.

Nu vill ju vi gärna få igång ett partnernätverk i Karlskoga, samla er företag/företagare som tycker att det är viktigt att vi kan utveckla UF mer i just Karlskoga. Ni ,som vi säger, vill ”backa UF” 

I den bifogade filen ser ni våra partnernivåer och de olika paketen. Men tänk också på att en partner till UF kanske främst är just en UF-partner för att visa sitt stöd för frågan, för att visa de unga i er närhet att ni tror på att de är nästa generation företagare och för att ni faktiskt vill att UF ska finnas och verka i er kommun.

Ta kontakt med oss om du/din verksamhet vill vara en av de första UF-partnerföretagen i Karlskoga. Vi ser väldigt mycket fram emot att höras vidare om det. Och du som sitter där och är orolig för att du inte har tid: allt ditt deltagande eller vad du väljer att komma på som partner är helt valfritt. Det finns inga krav eller minimumgränser.

Med vänlig hälsning Ida Thorell, regionchef Ung Företagsamhet Örebro län.

Partnernivåer_2018