Nyhet

Sportfiskemässan på Elmia i Jönköping den 29-31 mars.

Skrivet av Camilla McQuire den 25 mars, 2019

Karlskoga Degerfors – en fiskedestination medverkar på årets Sportfiskemässa på Elmia i Jönköping den 29-31 mars.

Välkommen att besöka oss i monter C670!

Om projektet Karlskoga Degerfors – en fiskedestination

Martina Björck VD/turismansvarig på Karlskoga Näringsliv & Turism berättar om Karlskogas och Degerfors projekt där de satsar stort på fiske. Målet är att Karlskoga-Degerfors ska bli en etablerad fiskedestination.

– Området har så mycket som 100 sjöar. Tack vare projektet kan alla fiskevårdsföreningar arbeta med gemensamma regler och en gemensam marknadsföring och tillsammans har man tagit fram ett turistfiskekort. Turistfiskekortet gäller i 70 sjöar i området Karlskoga och Degerfors, och kan köpas på Karlskogas och Degerfors turistbyråer.

Det finns även put and take-vatten där det går att få röding och lax, det ingår dock inte i de allmänna fiskekorten utan man får betala en extra slant.

Fiskeapp ger napp

Som besökare kan man boka guider i området och det är många fiskeentreprenörer som tar hand om fisketuristerna.

De som inte vill fiska med personlig guide använder istället appen Fiskekartan* som har tagits fram genom projektet. I appen ser användaren sin nuvarande position vilket underlättar att få en överblick över de 70 sjöarna turistfiskekortet gäller i. Det blir även lättare att hitta den sjö man vill fiska i.

Appen innehåller också information om vad det finns för fisk i sjöarna och vart man kan köpa fiskekort.  Annan aktuell information som appen erbjuer är exempelvis fiskeregler, som minimimått och maximimått på fiskarna, vilka olika måttregler för olika slags fiskar som råder och hur många fiskar man får fånga.

– Alla får köpa turistfiskekortet, inte bara besökare, och det som är så roligt med fiske är att alla kan göra det. Turister som köper enskilda fiskekort kommer vanligtvis från Ryssland, Estland, Lettland, Litauen, Tyskland, Holland men även många från Mellansverige köper fiskekort, säger Martina Björck. Med hjälp av projektet har det blivit så bra samarbete med fiskevårdsföreningar att det har blivit gemensamma regler och gemensam marknadsföring för alla sjöar. Hela fisketurismen har fått flyt tack vare projektet.

Projektet Karlskoga Degerfors – en fiskedestination  är ett samarbete mellann Karlskoga Näringsliv & Turism och Degerfors kommun och har finansierats via Region Örebro län.

* Fiskekartan går att ladda ner både på App Store och Google Play.

Prenumerera

Prenumerera på vårat nyhetsbrev för senaste nyheter, evenemang och information från näringslivet.