Nyhet

Invigde satsning på 120 miljoner

Skrivet av Andrine Svensson den 18 januari, 2018

På tisdagen invigde Cambrex sin nya produktionsanläggning.

– Det är den senaste etappen som vi inviger i dag. Totalt handlar det om en investering på cirka 120 miljoner kronor, säger vd Bjarne Sandberg.

I kostnaden på 120 miljoner kronor ingår en tillbyggnad till den befintliga produktionslinjen på Björkborn med tre våningar, totalt 225 kvadratmeter. Man har installerat åtta reaktorer med volym på upp till 12 000 liter. Dessutom en storskalig vätgasreaktor, filter för hantering av katalysatorer och ett utökat tanklager för lösningsmedel och avfall – allt för att stärka sin position inom läkemedelsindustrin.

Cambrex genomgår nu en konsolideringsfas, vilket innebär att bemanningen av den nya produktionslinjen till stor del har lösts genom omorganisation av den befintliga personalen.

Anställa ännu fler

– Men vi rekryterar just nu på bred front, både när det gäller processoperatörer och processingenjörer, eftersom vi tror att den nya produktionslinjen kommer att generera tillväxt de närmaste åren. Vi hoppas att det tar fart under 2018 och 2019, och att vi behöver anställa ännu fler då, säger Bjarne Sandberg.

Cambrex vd Bjarne Sandberg höll tal vid invigningen. Gästerna i röda rockar kom från Astra Zeneca. Foto: PER LINDGREN

Läs hela artikeln från Karlskoga Tidning här: https://nwt.se/karlskoga-degerfors/2018/01/16/invigde-satsning-pa-120-miljoner

Prenumerera

Prenumerera på vårat nyhetsbrev för senaste nyheter, evenemang och information från näringslivet.